Baixa per veure el vídeo. 

 En castellano más abajo.

La Bastet i l’Ull de Ra Perdut

Sinopsis

La Bastet, la deessa gata de la mitologia egípcia, deessa de la felicitat i de la fertilitat, protectora de la llar i de les dones embarassades, deessa solar benefactora, també protectora de les malalties contagioses i dels esperits malignes, es troba al seu temple, a la ciutat de Bubastis, al delta del Nil, al Baix Egipte.

La deessa està avorrida i com que fa dies que no es veu la cara, decideix anar al Nil, aprofitant que les aigües estan tranquil·les, per mirar-s’hi i admirar-hi el seu reflex. Quina és la seva sorpresa quan, en veure’s, s’adona que ha perdut el seu Ull de Ra, al que hi té dret com a filla legítima del déu del Sol.

Tota enfadada decideix tornar al temple a recuperar el seu Ull de Ra, ja que pensa que és allà on l’ha perdut. Del que no se n’adonarà és que, mentre camina, la seva ira és tan forta que es va convertint en la deessa lleona, la Sekhmet, símbol de la força i el poder, deessa de la guerra i de la venjança. 

Quan arriba al temple, decidida a declarar la guerra a qui li hagi pres l’Ull i a venjar-se’n, cridant i exigint a tort i a dret que li tornin, de sobte es troba amb el mateix ull, qui li diu que el porta a sobre, que torni al riu i es miri el reflex a l’aigua i se’l veurà.

Així ho fa i quan arriba al riu, encara malhumorada, i s’hi aboca per veure’s-hi, efectivament veu la representació de l’Ull de Ra al cap. Així doncs, torna al temple tranquil·la i en fer-ho i anar-se desprenent de la seva ira, de camí, es va convertint en la deessa gata.

Quan arriba al temple, ningú gosa dir-li res. Ni tan sols el poderós Ull de Ra, que s’amaga rere una columna per por que li pregunti. Fins que al cap d’uns dies, avorrida...

Bastet y el Ojo de Ra perdido

Sinopsis

Bastet, la diosa gata de la mitología egipcia, diosa de la felicidad y de la fertilidad, protectora del hogar y de las mujeres embarazadas, diosa solar benefactora, también protectora de las enfermedades contagiosas y de los malos espíritus, se encuentra en su templo, en la ciudad de Bubastis, en el delta del Nilo, en el Bajo Egipto.

La diosa está aburrida y como hace días que no se ve la cara, decide ir al Nilo, aprovechando que las aguas están tranquilas, para mirarse y admirar su reflejo. Cuál es su sorpresa cuando, al verse, se da cuenta de que ha perdido su Ojo de Ra, al que tiene derecho como hija legítima del dios del Sol.

Muy enfadada decide volver al templo a recuperar su Ojo de Ra, ya que piensa que es allí donde lo ha perdido. De lo que no se dará cuenta es de que, mientras camina, su ira es tan grande que se va convirtiendo en la diosa leona, Sekhmet, símbolo de la fuerza y el poder, diosa de la guerra y de la venganza. 

Cuando llega al templo, decidida a declarar la guerra a quién le haya quitado el Ojo y a vengarse, chillando y exigiendo aquí y allá que le devuelvan, de repente se encuentra con el mismo ojo, que le dice que lo lleva encima, que vuelva al río y se mire en el reflejo del agua y lo verá.

Así lo hace y cuando llega al río, todavía malhumorada, y se inclina para verse, efectivamente ve la representación del Ojo de Ra en su cabeza. Así pues, vuelve al templo tranquila y al hacerlo e irse desprendiendo de su ira, de camino, se va convirtiendo en la diosa gata.

Cuando llega al templo, nadie se atreve a decirle nada. Ni siquiera el poderoso Ojo de Ra, que se esconde detrás de una columna por miedo que le pregunte. Hasta que al cabo de unos días, aburrida...

Vídeo narrat en català. Treu el volum per fer la teva pròpia narració. / Video narrado en catalán. Quita el volumen para hacer tu propia narración.