La llista (#areyoubookenough_sea, juliol 2020)

0

Llibre acordió 
14,5 x 10,5 cm
escriptura a mà, paper i sorra

Capsa
15,5 x 11,5 cm
Reutilitzada i folrada

VENUT

El llibre descriu el viatge de molta gent que ha de fugir del seu país perquè la seva vida, per un motiu o altre (polític, religiós, preferència sexual…), corre perill. Molts d’ells es queden a mig camí. En aquest cas he volgut assenyalar, pel tema del repte #areyoubookenough_sea, només els que han de creuar el mediterrani. Els noms de les persones que no han arribat al seu destí els he tret de la llista de més de 40.000 persones documentades refugiades, que demanen asil i migrants que han mort a la frontera o en el mateix territori europeu des del 1993, de l’organització UNITED for Intercultural Action, que està en constant actualització.

Llibret
6,5 x 12 cm
Llibret que acompanya el llibre d’artista. Impressió d’un original i quatre còpies.

Contingut: a part de la fitxa tècnica i el colofó, explico el motiu del llibre, mostro l’extracte que he fet de la llista de més de 40.000 persones documentades refugiades, que demanen asil i migrants que han mort a la frontera o en el mateix territori europeu des del 1993, de l’organització UNITED for Intercultural Action, que està en constant actualització.

La llista en el llibret només mostra les persones mortes en els mars que separen les seves terres d’Europa que s’han pogut identificar amb un nom.

Vivències
Aquesta peça va tenir un bon ressò, entre els quals em va escriure una artista de paper turca establerta a Alemanya, l’Ezgi Keskinsoy, que em va dir que li recordava una cançó d’un músic amic seu, el Şevket Akıncı, que acabava d’enregistrar i amb qui vam intercanviar algunes paraules.

Amb el seu permís et convido a veure el vídeo d’aquesta preciosa i profunda cançó. 

Una de les còpies del llibret, per interès i demanda de l’artista i escriptora Melanie Shearn, va anar a Anglaterra i forma part en l’actualitat del seu projecte  5 Foot Storyhouse.